Training begrijpend lezen

Training Begrijpend lezen - Alle teksten de baas

Kinderen die thuis een andere taal spreken dan op school, hebben soms problemen met lezen. Met het technisch lezen komen ze nog wel mee, maar een goed begrip van wat er in de tekst nu echt bedoeld wordt, of wat de belangrijkste punten zijn in een tekst, dat kan lastig zijn. 

In mijn praktijk werk ik met kinderen die een andere culturele oorsprong dan de Nederlandse hebben. Soms is er bij die kinderen spraken van een taalbarrière. Om die reden verzorg ik naast individuele kindercoaching, ook een training Begrijpend Lezen, waarin ik je kind help om de kern van een stuk tekst beter te begrijpen.

Door 6 simpele stappen te volgen krijg je overzicht en inzicht in teksten. Geschikt voor kinderen vanaf groep 5.

Waarom is begrijpend lezen zo belangrijk?

Begrijpend lezen is een vaardigheid die je nodig hebt bij meerdere vakken op school.

Je moet begrijpen hoe het verhaal in elkaar zit. Natuurlijk gebruik je Begrijpend lezen ook voor vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en biologie

In 6 lessen van anderhalf uur leren de kinderen te werken met de 6 Stappenstrategie om teksten beter te begrijpen. Ook oefenen we Cito teksten zodat ze leren omgaan met de vraagstelling die Cito hanteert. Een cursus waar de kinderen veel profijt van kunnen hebben tijdens hun verdere schoolcarrière!

In de training Begrijpend lezen leer je in 6 stappen hoe je op een makkelijke manier teksten kunt lezen, begrijpen en onthouden. Door na te denken over de tekst en jezelf vragen te stellen, worden verbanden gelegd, waardoor 
overzicht en inzicht ontstaat. Daardoor snap je de tekst en kan je het in je eigen woorden navertellen. Door creatief te werken, krijg je meer inzicht in de tekst. 

 

Je krijgt huiswerk mee om dat wat je geleerd hebt te oefenen.

Jouw investering voor een kind dat met meer plezier leest is €400,- inclusief BTW en materiaal. (Individuele training)

Voor de groepstraining (4 kinderen) is jouw investering €210,- (inclusief BTW, materiaal en snack)

Neem contact op voor de data voor de groepstraining!
 

Hoe zou je het vinden als jouw kind meer plezier beleefde aan lezen en leren, omdat hij/zij teksten sneller begrijpt en beter kan onthouden?

#