Emotie kleurplaat

Emotie kleurplaat downloaden

De wereld is klein, maar ook zo groot. Ondanks dat we in een multiculturele samenleving leven, is er best weinig speelgoed en materiaal van kleur. Best gek toch?

Je staat er misschien niet bij stil, maar speelgoed en materiaal van kleur zijn ontzettend belangrijk voor het zelfbeeld van kinderen. Het kan helpen om een gezond zelfbeeld te ontwikkelen en een normaal wereldbeeld.

Die boodschap kan niet vroeg genoeg komen. Kinderen kunnen op hun 3e al goed diversiteit tussen mensen onderscheiden qua ras en achtergrond. Daarnaast worden ze zich dan ook al bewust dat ras en kleur te maken heeft met de manier waarop mensen gezien worden in de wereld.

Tijdens mijn werk als kindercoach ben ik vaak opzoek naar materiaal waar kinderen zich in kunnen herkennen. De kwaliteits- en emotiekaarten zijn niet heel divers. Op de afbeeldingen en tekeningen staan vaak witte mensen.

Voor het positieve zelfbeeld van kinderen is het dus goed om zo vroeg mogelijk materiaal aan te schaffen waarmee ze zich kunnen identificeren. Maar het is ook belangrijk voor kinderen om open minded en tolerant te zijn. Van jouw eigen goede voorbeeld leren kinderen het meest.

Maar ook via speelgoed en materiaal geef je ongemerkt veel van jouw eigen ideeën door. Het kan dus ook goed zijn om speelgoed en materiaal van kleur aan een wit kind te geven. Hoe meer diversiteit een kind ziet op vroege leeftijd, hoe een normaler wereldbeeld een kind zal ontwikkelen.

Ik heb een emotie kleurplaat laten ontwikkelen, niet alleen een kleurplaat om je emoties erop te kunnen tekenen. Maar zie je ook verschillende gezichten van kleur erop.

Deze emotie kleurplaat is voor kleine en grote kinderen die willen praten over emoties. De kinderen kunnen erop tekenen, schilderen, krijten of een eigen collage maken. De kleurplaat is op A3 en A4 formaat te krijgen.

#
#
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist