Literatuurlijst

LITERATUURLIJST DOWNLOADEN

Ik was VoorleesExpress-vrijwilliger van het eerste uur. Al vrij snel na de oprichting ging ik aan de slag bij een Turks gezin in Amsterdam. Ik heb nu – 5 jaar later - nog altijd contact met de meisjes en hun ouders. Én run ik intussen mijn eigen praktijk voor kindercoaching. “Ik help gezinnen bij het vinden van balans tussen hun thuiscultuur en de cultuur buiten de deur.”

Als voorlezer ging zelf op zoek naar boekjes om uit voor te lezen en al vrij snel kwam ik erachter dat er heel weinig diversiteit is in kinderboeken. Ook merkte ik dat het veel meer is dan voorlezen. Hoe maak je het lezen leuk voor de kinderen? Hoe sluit je goed aan?”

Ik stelde een literatuurlijst op met titels die aansluiten bij thema’s die vaak spelen in multiculturele gezinnen. Neem zeker eens een kijkje bij boekhandel Educulture of neem een abonnement af op Books by Ani.

 “Er is steeds meer te koop. Bij bol.com en de Bruna vind je bijvoorbeeld steeds meer boeken over diversiteit en inclusie.” Ik zet deze boeken in bij de coaching met kinderen . “Ik lees eruit voor, gebruik de verhalen als haakje om gesprekken te hebben met de kids en hun ouders en deel boekentips voor thuis. Ik help ouders om meer uit de boeken te halen dan alleen een leuk verhaal.”

De literatuurlijst met tips over prentenboeken voor kinderen is een mooie start om mee te beginnen.

Per thema geef ik een aantal boekentips om voor te lezen of om samen te lezen met jouw kind(eren).

Bekijk ook even de download voor de voorleeskaarten om als aanvulling in te zetten!

Via onderstaand formulier ontvang je de literatuurlijst in je mailbox.

#
Wil je KINDERVREUGDE UPDATES ontvangen?
Ga je akkoord met de privacy verklaring?