Over mij

Over Mij

Mijn naam is Warsha Atwarie (1989). Als er iemand is die weet dat je aan de buitenkant niet kunt zien wat er van binnen speelt, dan ben ik het wel. Ik zie er misschien Hindoestaans uit, maar als ik mijn mond open doe komt er een rasechte Amsterdamse naar buiten. In Amsterdam ben ik geboren en getogen. Nog steeds woon ik er met heel veel plezier. Tot een paar jaar geleden werkte ik bij de Gemeente Amsterdam. Daar heb ik veel geleerd en veel plezier gehad in mijn werk en met collega’s. Toch voelde ik dat mijn passie eigenlijk ergens anders lag.

Omdat ik van Hindoestaanse afkomst ben, weet ik hoe het is om als kind met een niet-Nederlandse achtergrond in Nederland op te groeien. Ik weet als geen ander, hoe moeilijk het kan zijn om je te leren uiten. Beide culturen trekken aan je en soms weet je niet waar je voor ‘moet’ of ‘mag’ kiezen. Tijdens mijn eigen coachingstraject kwam ik er achter, dat doen wat je echt leuk vindt en waar je echt goed in bent, vaak dichterbij jezelf ligt dan je van tevoren kunt bedenken.

Dit was voor mij het moment, dat ik besloot dat ik graag wil werken met kinderen die zich moeilijk kunnen uiten.

Het moeilijk kunnen uiten kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld als er te veel emoties spelen. Of als jouw kind het niet in woorden kan uitleggen. Of als jouw kind moeite heeft met het uiten van gedachten en gevoelens in de niet-moedertaal.

Geschoold door o.a.:
Sonnevelt (kindercoach), Gezinscoachpraktijk Dol - Fijn & Liefde - POPtalk, RINO Amsterdam – Cultuursensitief werken, Kinderpraktijk LeV – Rouw & Verlies, Bloei – Ouders coachen, Op de Rit onderwijsondersteuning – Training Begrijpend lezen, Tea Adema – Training Ik leer leren, PINK Anne Fermont - businesscoach.

#
#

Mijn visie

Ik denk dat kinderen het gelukkigst zijn, wanneer ze weten wie ze zelf zijn, wat ze goed kunnen en wat ze het allerleukste vinden om te doen. Door te doen waar je blij van wordt, ga je steviger in je schoenen staan, krijg je meer zelfvertrouwen en ga je stralend door het leven. Het is fantastisch om een kind vrolijk, blij en onbezorgd de deur uit te zien lopen; dan heb ik mijn werk goed gedaan.

Mijn missie is om kinderen te helpen om te ontdekken wie ze zijn, om ze enthousiast te maken om in beweging te komen en om straalangst voor altijd bij het vuilnis te zetten. Een kind moet de ruimte voelen om te doen waar hij of zij blij van wordt, los van de verwachtingen van thuis, en zonder te sleutelen aan normen en waarden.

Wie mij echt kent weet dat...

  • Ik soms behulpzamer ben dan goed voor me is
  • Anders dan anderen zijn iets is wat bij me hoort; ik ben niet bang om mijn sterke mening te laten horen
  • Ik best een beetje eigenwijs ben (en ik ben er nog trots op ook!)
  • Je mij alles mag vertellen; je kunt er van op aan dat je zorgen bij mij veilig zijn
  • Ik net zo geniet van pasta’s en pizza’s als van exotisch eten
  • Er geen stad is die niet op mijn lijstje staat om te willen bezoeken; ik maak graag stedentrips
  • Mensen met veel mensenkennis en levenservaring voor mij een grote inspiratie zijn
  • Ik in mijn vrije tijd kinderen voorlees bij de Voorleesexpress. Het is fantastisch om kinderen die moeite hebben met taal, op deze manier te helpen